Framgångarna fortsätter för den ideella Luleåföreningen Vildakidz. Få undgick att makarna Anna och Stefan Karlsson prisades som ”Årets Grannar” vid Svenska Hjältar-galan i december, vilket har inneburit en enorm genomslagskraft på Facebook, med i dagsläget över 10 000 som gillar och delar deras inlägg.

Marknads- och medieplattformen Social Bakers gör varje månad en rankning av landets främsta varumärken och under december fanns Vildakidz med på deras Topp 20-lista.

– Helt crazy. Vi låg på delad första plats när det gällde respons på Facebook, eftersom folk är så engagerade i vår sida. Genom ett klick i sociala medier når vi numera ut till 100 000 personer, säger Anna Karlsson.

Hon är övertygad om att genomslaget hänger samman med Vildakidz verksamhetsidé att hjälpa fattiga barnfamiljer.

– Vår verksamhet berör. Folk brinner för barn och unga som är utsatta. Man tar av sig skygglapparna, för i morgon kan det vara du eller jag som behöver hjälp.

Som en följd av framgångarna bjuder nu Facebook makarna Karlsson till London den 8-10 februari för att delta i jättekonventet Facebook Communities Summit Europe.

– Alla länder från Europa är inbjudna och vi ska representera Sverige. Det här är jättestort för oss.

Vad händer på konventet?– Vi är där för att lära men Facebook vill också lära av oss, veta mer kring vår resa och vårt budskap. Engelskan kan jag i stora drag men vad heter ”barnfattigdom”, till exempel? (child poverty, reds amn) Vi får hjälp med översättningen av vår föreläsning. Det här kan ge ringar på vattnet ute i hela Europa, säger Anna Karlsson.

Facebook är också en av alla de sponsorer som Vildakidz har för sin ideella verksamhet. Under 2017 har den globala sociala medie-jätten stöttat deras verksamhet med 100 000 kronor. Pengarna har gått till Vildakidz så kallade ”Önskedagar”, då ekonomiskt och socialt utsatta barn i länet har fått förverkliga sina drömmar för en dag.

– Vi har haft 987 ”önskedagar” i fjol och kunde tacka ja till alla önskemål som kom in tack vare Facebooks sponsorpengar, säger Anna Karlsson, Vildakidz.