Flygdagen på F 21

Reportage från försvarsmakten! Kom och träffa oss på Flygets dag 26/8 kl 9-17.

VildaKidz – aktiviteter för de unga

Flygdagen är en dag för alla. Även för de yngre. Den 26 augusti är VildaKidz på plats på flottiljen för att aktivera de yngre under flygdagen.

Den ideella föreningen VildaKidz kommer att hålla i olika aktiviteter för de yngre på flygdagen.Foto: Anna Karlsson

VildaKidz är framgångssagan om paret som startade en ideell förening med idén att kunna hjälpa barn och unga. Föreningen grundades av paret Stefan Karlsson och Anna Karlsson i januari 2015.

− Till en början tänkte vi att vi kanske kan hjälpa 100 barn per år. Men redan efter tre månader så hade vi hjälpt 300. Och efter första året var klart så hade vi hjälp över 3 000 barn. Behovet var större än vi någonsin hade kunnat ana, säger Anna Karlsson.

Anna Karlsson fortsätter berätta att deras mål är att ha en verksamhet där alla är välkomna. Alla ska känna sig inkluderade.
VildaKidz genomför runt 200 kostnadsfria aktiviteter året runt. Allt från skotersafari till piratäventyr. På flygdagen kommer de bland annat att satsa på överlevnadslära, exempelvis hur man gör upp eld. Men även kamouflagemålning och guidade turer runt flottiljen.

− Jag tycker aktiviteterna passar perfekt till flygdagen. Jag tror det kommer bli en jättefin familjedag, och vi är där som en del av den. Då kanske vi kan nå ännu fler barn som behöver oss.


Vill du eller ditt företag sponsra Vildakidz?